Medvind

Medvind är Jobbverkets dagliga verksamhet med arbetsträning för personer med funktionsnedsättning som tillhör LSS.
Deltagarnas sysselsättning varieras utifrån önskemål. Vi arbetar för att de ska utvecklas i sin egen takt. Vi lägger stor vikt på medbestämmande och har ett deltagarmöte varje vecka där de får lämna synpunkter och förslag på verksamheten.


Våra sysselsättningar är:

Bageri: Vi bakar kaffebröd, pajer, bullar till vårt café i Alby, anhörig café Kvarnhjulet samt till konferenser och möten.

Hantverk: Vi tillverkar broderier, stickade saker, syr väskor, förkläden, väver mattor, gjuter ljus, arbetar med pärlplattor m.m. Vi tillverkar också marmelader, saft, chutney och julgodis m.m. Vi säljer våra produkter på egna anordnade marknader två gånger om året.


Elektronikåtervinning: Vi arbetar med att destruera koppar från kasserade elektronikprodukter. Kopparen säljer vi sedan. Vi återvinner även andra produkter från vår produktion och åker varje vecka till återvinningen med material som går att återvinna.

Friskvård: Vi har gymnastik en dag i veckan med musik och avslappningsövningar. De deltagare som vill går också på vattengymnastik en dag i veckan på RSMH arrangerade vattengymnastik i Vattenhuset. Förutom det har vi dans och promenader på schemat.

Utflykter: Varannan månad gör vi studiebesök, utflykt till av deltagarna önskade utflyktsmål. Det är mycket uppskattat.


Adress: Strandallén 5b Tyresö

Samordnare LSS, Timo Kallio

Tel. 073  518 10 54

Klicka här för e-post